In het hart van de Bovenkerk Kampen schittert een meesterwerk: de eeuwenoude preekstoel van Baumberger kalksteen. Toen de natuursteen zuil ernstig aangetast was, kreeg Heldoorn Restauraties & Gevelwerken de uitdaging om deze kostbare erfenis te herstellen.

Met bewonderenswaardige zorgvuldigheid verving Heldoorn Restauraties & Gevelwerken de verzwakte zuil door een nieuwe, een taak die verre van alledaags was. Elk aspect van de preekstoel werd met respect voor de geschiedenis benaderd, en het resultaat is een meesterlijke restauratie die de oorspronkelijke glorie doet herleven.

 

Niet alleen werd de oude zuil vervangen, maar ook werden kleinschalige reparaties uitgevoerd, waardoor het kunstwerk weer tot leven kwam. Deze restauratie is meer dan fysiek herstel; het is een eerbetoon aan ambachtelijk vakmanschap en een belofte om het cultureel erfgoed te behouden.

Heldoorn Restauraties & Gevelwerken heeft met dit project niet alleen een meesterwerk gerestaureerd, maar ook de geschiedenis bewaard voor toekomstige generaties. De Baumberger kalkstenen preekstoel staat nu als een schitterend voorbeeld van zorgvuldig behoud, mogelijk gemaakt door de toewijding en expertise van Heldoorn Restauraties & Gevelwerken.