Jarenlange ervaring in restauratie en renovatie van gevels

Het aanzicht van de buitengevel bepaalt in hoge mate de eerste indruk van een gebouw. Voegbedrijf Heldoorn heeft jarenlange ervaring in de restauratie en renovatie van gevels. We hebben al vele rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten onder handen gehad. Van gevelreiniging tot het (stofarm) uithakken en vernieuwen van het voegwerk. En van het herstellen van scheuren in de gevel tot herstel van (sier)metselwerk.

Voegbedrijf Heldoorn is gecertificeerd restauratievoegbedrijf en is door distributeur Thor Helical aangewezen als gecertificeerd scheurhersteller.
Wij zijn aangesloten bij Stichting Voeggarant en gecertificeerd door de Stichting ERM (Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg).

Eén van onze specialismen is de restauratie van religieus erfgoed. Kloosters, kerken, kapellen, basilieken en andere religieuze gebouwen zijn bij ons in goede handen. De grote variëteit aan kerkelijke gebouwen maakt dat ieder project uniek is. Wij informeren je graag persoonlijk over onze werkwijze bij deze projecten. Uiteraard kun je ook bij ons terecht voor de restauratie van andere (monumentale) gebouwen en woningen.

 

Voegbedrijf_Heldoorn_Gevelrestauratie_monument_Erkend 2

De experts

Onze gevelexperts staan steeds weer voor je klaar om met de juiste expertise de specifieke
vraagstukken van jouw gevel of pand adequaat aan te pakken.

Voegersbedrijf

Frederik Heldoorn

Voegersbedrijf

Jacco Landman

Onze werkwijze

Voegbedrijf Heldoorn is gespecialiseerd in de restauratie van gevels. Of het nu om een rijksmonument, een gemeentelijk monument of een nieuwere woning gaat, wij brengen de gevel weer terug in de originele staat. Met waar mogelijk aandacht voor authentieke materialen en altijd door ambachtelijk vakmanschap. We werken hierbij met de zogenaamde ‘restauratieladder’. Deze restauratieladder geeft een voorkeursvolgorde voor het type ingreep in een monument aan en biedt hierdoor een handvat aan alle betrokken partijen.

Veelgestelde vragen

Het verwijderen van bestaand voegwerk is uiteraard nodig voor een stabiele ondergrond van het nieuw aan te brengen voegwerk. Het probleem hierbij is echter dat dit vaak enorme hoeveelheden stof met zich meebrengt. Wij zijn specialist in het stofarm verwijderen van voegwerk. Dit houdt in dat met professionele machines het oude voegwerk verwijderd wordt zonder dat we hierbij de stenen of het metselwerk beschadigen en zonder dat er grote hoeveelheden stof vrijkomen. Na het verwijderen van het oude voegwerk zal de gevel onder hogedruk worden afgespoten om een stofvrije en schone hechting voor de nieuwe voeg te verkrijgen. Na deze bewerkingen is de gevel klaar om van nieuw voegwerk te worden voorzien.

Ook voor het uitboeten van metselwerk kunt u bij ons terecht. Wanneer metselwerk voorzichtig wordt verwijderd om later terug te plaatsen, dan wordt dit uitboeten genoemd. Op deze manier kunnen we uw voegwerk zo specifiek mogelijk behandelen en gedetailleerd bewerken.

Aan het reinigen van een gevel zitten veel voordelen en is zeker het overwegen waard. Met gevelreiniging zorg je ervoor dat de gevel er weer als nieuw uitziet en dat vochtproblemen vermeden worden. We hebben hiervoor een aantal verschillende mogelijkheden. Zo kunnen we uw gevel bijvoorbeeld zandstralen, vochtstralen, nevelstralen, stoomreinigen of chemisch reinigen. Het is natuurlijk van het pand afhankelijk welke manier van gevelreiniging het meest geschikt is. Neem contact met ons op voor de perfecte oplossing!

Bij voegwerk maken we een onderscheid tussen de lintvoeg (horizontale voegen) en de stootvoeg (verticale voegen). Zeer dunne voegen worden ook wel naaldvoegen genoemd. Gaat uw voorkeur uit naar een ambachtelijke snijvoeg of knipvoeg? Of wilt u liever een glad platvolle of een geborstelde voeg? Hier kunt u alle benodigde informatie vinden.

Zijn je vragen nog niet beantwoordt? Voor andere vragen kun je ons altijd mailen of bellen. Of vul ons contactformulier in. 

Experts voegen de Bovenkerk in Kampen. Monumentenzorg door Voegbedrijf Heldoorn.

Downloads

G-rekening
overeenkomst

Certificaat
Historisch Metselwerk

Certificaat
Historisch Voegwerk

Verklaring
betalingsgedrag
Loonheffingen

Waarin kunnen wij je helpen?