Gevelrestauratie Bovenkerk in Kampen

Gevelrestauratie monument, Voegen monument

We kunnen weer een nieuw project toevoegen aan ons portfolio: de restauratie van de Boventoren van de Bovenkerk in Kampen. Deze is structureel aan het verzakken en aan ons de taak om de toren te restaureren zodat de toren niet verder kan scheefzakken.

Om het kenmerkende stadsbeeld van Kampen weer in goede staat te brengen, wordt de schade door zetting van de toren hersteld. Daarbij nemen we ook het herstellen van de opgaande muurwerk van tufsteen mee.

Belangrijk doel van de restauratie is ook het voorkomen van eventuele schade aan het orgel van de Bovenkerk. Door de verzakking van de toren komt er steeds meer spanning op de ankerstaven, waarmee het orgel bevestigd is aan de toren. Daarbij is het na de restauratie weer mogelijk om de klokken van de Bovenkerk te luiden.

 

Na een periode van 18 maanden

Het is zover! Na een periode van 18 maanden restaureren aan het monument De Bovenkerk in Kampen mag er zeker resultaat zijn. We hebben de laatste afzaat blokken, waterlijsten en het paramentwerk gemetseld. De gevelrestauratie aan de Bovenkerk in Kampen is klaar! Het was een prachtig project waarin we fijn hebben samengewerkt met Hanzebouw, Slotboom Steenhouwers en Delfgou. Restauratie met kennis van vroeger en technieken van nu!