Restauratie Stadsmuur in Elburg

Gevelrestauratie monument

Wederom hebben we een prachtig project afgerond: de restauratie van de stadsmuur in Elburg. Onze dank gaat uit naar De Loermeeuw voor deze mooie foto’s.

Wij van Heldoorn Restauraties & Gevelwerken kijken met trots terug op dit project. Woensdagochtend 12 juli werd het startsein gegeven voor de restauratie van de stadsmuur aan de Noorderwalstraat, die op 1 april 2021 was ingestort. Dit startsein werd gegeven door wethouder Bertus Jeensma en de bouwkundige van de gemeente Elburg, Gerrit Bouw, in aanwezigheid van de bewoners van de Noorderwalstraat. De wethouder en de heer Bouw onthulden een animatiedoek waarin de herstelwerkzaamheden werden aangekondigd en een stukje geschiedenis van de stad Elburg werd verbeeld.

Voor dit project hebben we circa 10.000 kloostermoppen laten bakken. We werkten in opdracht van de Gemeente Elburg, met STIEL B.V. als architect en voor de directievoering. Alferink en Schieveen traden op als constructeur, terwijl Zilverschoon Randwijk de stenen bakte. Het metsel- en voegwerk werd uitgevoerd door Heldoorn Restauraties & Gevelwerken B.V., en het ontwerp van het bouwbord was in handen van Burowit.

Bekijk de prachtige foto’s en bewonder het resultaat van deze historische restauratie!

 

Bekijk hier de film