Gevelreiniging

De gevel bepaalt grotendeels de uitstraling van uw gebouw of woning. Nederlandse gevels bestaan vooral uit metselwerk. Naast gevels van rode of gele baksteen wordt er gewerkt met kalkzandsteen, betonsteen en MBI.

Na verloop van tijd raken gevels vervuild, door bijvoorbeeld weersinvloeden. Het reinigen van gevels is vakwerk waarin wij ons hebben gespecialiseerd. De wijze van gevelreiniging stemmen wij ragfijn af op de materialen van uw gevel. Dit is essentieel omdat een oude steen in kalkmortel nu eenmaal een andere aanpak vraagt dan een met cement gemetselde woning. Ook is er bij monumentale panden vaak sprake van een patinalaag die de oude uitstraling aan het pand geeft. Wij dragen er zorg voor om deze patinalaag maximaal te behouden.

Normaal verhardt de vrije kalk (carbonateren) die in de mortel zit in de poriën en is daardoor onzichtbaar. Maar bij overmatige waterbelasting, bijvoorbeeld regen, kunnen de poriën in het metselwerk geen koolzuur uit de lucht opnemen. Het gevolg is dat de vrije kalk langer als oplosbaar bestanddeel in de mortelstructuur aanwezig blijft waardoor de vrije kalk aan het oppervlak komt. Na droging carbonateert de kalk door de reactie met koolzuur uit de lucht en krijg je witte uitslag.

Wij brengen een middel aan met organisch zuur, dat veilig kan worden gebruikt voor het verwijderen van alle cement gebonden vervuilingen zoals, smet, cementsluier, witte uitslag in de vorm van Calcium Carbonaat. Tevens is het uitermate geschikt om kleurverschillen in voegwerk, ontstaan door witte uitslag, op te lossen. Het is een gebruiksklaar product en kan, onverdund zonder de gevel vooraf nat te maken, worden gebruikt.

Werkzaamheden

Hieronder zie je de werkzaamheden staan die we voor je kunnen betekenen. 
Laat ons weten waar we je mee kunnen helpen. We maken graag een vrijblijvende afspraak of een offerte voor je.

Een vrijblijvende offerte aanvragen?