Voegbedrijf Heldoorn heeft een mooie bijdrage geleverd aan de Loermeeuw Feithenhof actie ‘Van puin naar tuin’. Door een speciaal 3D-kunstwerk te kopen op de veiling van de actie ondersteunen we daarmee de wens voor de aanleg van een mooie tuin bij het woonzorgcentrum Feithenhof in Elburg.


3D-kunstwerk van de Grote Nicolaaskerk in Elburg
Het 3D-kunstwerk is door de heer Veldkamp uit ’t Harde te koop aangeboden op de veilig van de actie. De maker vertelt: “Een medehobbyist die bezig was om de St. Jans kathedraal in Den Bosch te printen, inspireerde mij om de 3D techniek ook toe te passen op de driebeukige pseudobasiliek in Elburg. Van dit schitterende monumentale pand zijn veel foto’s, schilderijen en andere beeldende producten gemaakt, maar is nog nooit een maquette in 3D uitgewerkt. Voor mij dus een inspirerende uitdaging om iets ouds met nieuwe techniek te maken. Ik heb wel wat tegenslagen gehad bij het vinden van de juiste printerinstellingen, maar ik ben trots op het eindresultaat.”


Aan beide projecten gewerkt
Voegbedrijf Heldoorn wilde graag een bijdrage leveren aan de actie van het Feithenhof om de ouderen daar van een mooie tuin te kunnen laten genieten. Eigenaar Frederik Heldoorn zegt: “De ‘oude Feithenhof’ hebben we vorig jaar deels mogen restaureren. Ook dit jaar zullen we daar weer een fase aanpakken. Daarom wilde ik graag deze actie ondersteunen. Toen het 3D-kunstwerk van de Grote Nicolaaskerk voorbijkwam van de heer Veldkamp heb ik meteen een bod uitgebracht. Bij het monumentale gebouw de Grote Nicolaaskerk zijn we al vanaf 2012 werkzaam. Het kunstwerk krijgt een mooie bestemming, maar dat hou ik nog even geheim!”. In de Loermeeuw veiling heeft dit unieke 3D-kunstwerk maar liefst € 1.188, opgeleverd, hiervan is € 1.000,- voor de Feithenhof actie ‘Van Puin naar tuin’.


Wil je ook jouw steentje bijdragen aan de nieuwe tuin?

Alle steun is welkom om de bewoners van het Feithenhof straks van een mooie tuin te kunnen laten genieten. Ook die van jou! Wil je doneren? Stort dan jouw bijdrage op bankrekening: NL80ABNA 0418851425 – E. Bos/ EBF. Kijk hier voor meer informatie.

Frederik Heldoorn doet mee aan actie Feithenhof
Frederik Heldoorn van Voegbedrijf Heldoorn steunt de Feithenhof